Over ons

De Kleikloeten is een blaaskapel uit Hattem. Het is een kapel met een uitgebreid repertoire en een eigen sound door de evenwichtige bezetting van muzikanten. De Kleikloeten staan garant voor muzikale gezelligheid.

De kapel is in 1953 opgericht met als doel een financiële bijdrage te leveren aan de moedervereniging, Fanfarekorps Ons Genoegen Hattem. Dit doen wij met veel genoegen! De meeste muzikanten van De Kleikloeten spelen mee in één van de orkesten van het fanfarekorps. De blaaskapel treedt regelmatig op in de regio Noordoost-Veluwe, maar is ook te beluisteren in plaatsen buiten de regio.
Stacks Image 2555

Repertoire

Het repertoire van de kapel is zeer uitgebreid, met onder meer de volgende genres (met daarbij slechts een kleine greep uit de nummers):

  • Duits-Tsjechische blaasmuziek (Borsicka Polka, Florentiner Marsch)
  • Feestmedleys (Alaaf 1 t/m 3, Bloody Mary)
  • Marsen (Holland Jubelt, Wildhorn)
  • Nederlandse hits (De Vrolijke Koster, Het Dorp, Zuiderzeeballade)
  • Overig (El Gato Montes, Latin Carnaval, Longstreet-dixie, Norman)

In de Sinterklaas- en Kerstperiode zorgen wij voor een aangepast repertoire!

Onze naam

De kapel kreeg bij haar oprichting de naam 'De Kleikloeten' mee. Waar komt deze eigenaardige, maar prachtige naam vandaan?

Het verhaal achter de naam De Kleikloeten staat hier beschreven.

Onze historie

Blaaskapel De Kleikloeten is opgericht in het jaar 1953. Dat betekent dat de kapel in 2013 haar zestigjarige bestaan mocht vieren!

Meer weten over de afgelopen zes decennia? Klik gauw verder voor een historisch overzicht van de blaaskapel.

Onze leden

Tegenwoordig telt de kapel zo’n vijftiental leden. De Kleikloeten bestaan uit muzikanten spelend op verschillende instrumenten: klein koper (bugel, trompet), groot koper (bas, bariton, trombone), saxofoons en slaginstrumenten (grote trom, kleine trom, bekkens). De muzikaal leider van de kapel is sinds dit jaar Jolanda, tevens één van onze bugellisten.
Stacks Image 2557