Stacks Image 9938

nieuws

Stacks Image 10496

Kleikloeten 'Live on Stage' bij jubileumsfeest Duitse muziekvrienden

Op 3 november treden De Kleikloeten op tijdens het 50-jarige jubileumfeest van de Harmonie Sound Orchestra (HSO) en Original Repetaler Musikanten (ORM) in Dünschede, gelegen in het Duitse Sauerland. Naast de blaaskapel zijn er optredens van vijf andere bands. HSO en ORM maken onderdeel uit van Musikverein Harmonie Dünschede, waar wij al decennia lang een zeer goede vriendschappelijk band mee onderhouden.
Stacks Image 9918

Zwarte Pietenband op pad in de regio

Drie zaterdagen achter elkaar heeft de Pietenband gezorgd voor muzikaal vertier rondom de Sinterklaasfestiviteiten. In Beekbergen, Dronten en Heerde lieten de Pieten zich van hun beste kant zien en horen!
Stacks Image 3684

Hattems Muziekfeest

Op 28 oktober 2017 organiseert de kapel in samenwerking met Eetcafé De Kruusing het jaarlijkse Hattems Muziekfeest.

Ditmaal met zangers Gerben Tijssen, Raymond Smit en Duo Remix. Wederom ondersteund door DJ Mulders Music & Light.

Kaarten á € 5,00 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij:
- Eetcafé De Kruusing, Kruisstraat 11 Hattem
- Fanfarekorps Ons Genoegen Hattem, Veenburgerweg 13 Hattem (op maandagen en vrijdagen 19:00-20:30)
Stacks Image 3094

Zwolse Halve Marathon

Blaaskapel De Kleikloeten stond zaterdag 10 juni langs het parcours van de Halve Marathon van Zwolle om de lopers muzikaal aan te moedigen en te ondersteunen.
Stacks Image 2931

Bultman-Hartholt verlengt sponsorcontract De Kleikloeten

Onze hoofdsponsor Bultman-Hartholt Assurantiën & Hypotheken heeft onlangs het sponsorcontract met Blaaskapel De Kleikloeten met drie jaar verlengd! Als blaaskapel zijn wij erg blij met zo'n trouwe, goede sponsor.

Bultman-Hartholt is een onafhankelijke financiële adviesorganisatie. Daarnaast treedt de onderneming op als zelfstandig intermediair van Regiobank. Voor meer informatie over de dienstverlening kunt u kijken op de website van Bultman-Hartholt.

Agenda 2017 online

De agenda voor 2017 kunt u hier nalezen.
Ook voor 2018 zijn er alweer een aantal optredens gepland!

Wilt u de kapel boeken voor uw feest? Kijk hier voor meer informatie. Houd ook onze facebook-pagina in de gaten.
Stacks Image 3050

Hattems Oktoberfest op 8 oktober

Gepubliceerd: 1 september 2016

8 oktober aanstaande vindt het jaarlijkse muziekfeest plaats in De Triangel. Wederom in de bekende Oktoberfest-stijl. Ditmaal met medewerking van twee orkesten uit Duitsland!

>> Harmonie Sound Orchestra
>> Original Repetaler Musikanten

Ondersteund door de dj van Mulders Music & Light. De zaal gaat open om 19:00 uur.
Stacks Image 2847
Klik op de afbeelding voor de flyer.

Dweildag Hasselt

Gepubliceerd: 11 juni 2016

Vanmorgen speelde de blaaskapel op de braderie in het centrum van Hasselt tijdens de jaarlijkse OBN Dweildag!
Stacks Image 2791

Serenade Frits 80 jaar!

Gepubliceerd: 11 juni 2016

Frits Witteveen is donderdag 80 jaar geworden. Namens de blaaskapel nogmaals van harte gefeliciteerd!!
Frits speelt bugel en is in 1976 bij de De Kleikloeten gekomen. Hij heeft sindsdien vele optredens meegemaakt, in binnen- en buitenland. Alle reden voor een welverdiende serenade!
Bekijk onze Facebook-pagina voor een filmpje.
Stacks Image 2962

Optreden in Dünschede

Gepubliceerd: 5 mei 2016

Het weekend van 29 april tot en met 1 mei heeft de kapel twee optredens gegeven in het Duitse plaatsje Dünschede in het prachtige Sauerland.
Het eerste optreden was na afloop van het voorjaarsconcert van Harmonie Dünschede, een muziekvereniging waarmee De Kleikloeten al jaren bevriend zijn. Ook op 1 mei, de Dag van de Arbeid (een feestdag in Duitsland) speelde de blaaskapel.

Meer foto's vind je
hier. Enkele video's van ons optredens vind je op YouTube.
Tijdens het Hattems Oktoberfest, op zaterdag 8 oktober 2016, zullen onze muziekvrienden uit Dünschede naar Hattem komen voor een optreden!
Stacks Image 2830
Stacks Image 2832

eerder in het nieuws...

Kleikloeten naar Dünschede, Duitsland

Gepubliceerd: 12 april 2016

Stacks Image 2629
30 april en 1 mei hebben De Kleikloeten twee optredens in Dünschede, Duitsland.

30 april speelt de kapel na afloop van het Fr
ühjahrskonzert van Musikverein Harmonie Dünschede. Zondag 1 mei is de Dag van de Arbeid, een nationale feestdag in Duitsland. In kader van deze feestdag zal de kapel 's middags een optreden verzorgen.
Stacks Image 2661

Uitreiking Cheque aan Ons Genoegen

Gepubliceerd: 2 november 2015

Stacks Image 2533
Bij dezen wensen wij, het bestuur en de leden van Blaaskapel De Kleikloeten, iedereen een gelukkig, gezond en muzikaal 2016 toe!
Met in totaal vijftien optredens in 2015 hebben wij een mooi jaar achter de rug. Een deel van het verdiende geld is middels een royale cheque overhandigd aan onze moedervereniging, Fanfarekorps Ons Genoegen. Dit gebeurde zaterdag 2 januari jl. tijdens de traditionele Nieuwjaarsreceptie van Ons Genoegen in verenigingsgebouw De Triangel. Hiernaast enkele foto's.
Stacks Image 2591
Stacks Image 2593

Hattemse Stadsderby

Gepubliceerd: 2 november 2015

Op Sportpark 't Achterveen staat zaterdag 7 november de Stadsderby tussen Hatto Heim en VV Hattem op het programma. Niet eerder kwamen de eerste elftallen van beide verenigingen in competitieverband tegen elkaar uit. Het belooft een spannende en sfeervolle wedstrijd te worden!

De blaaskapel is vanaf 17:15 uur te horen op Sportpark 't Achterveen. De wedstrijd begint om 18:00 uur.
Stacks Image 2313

Vermakelijk Hattems Muziekfeest

Gepubliceerd: 6 oktober 2015

Afgelopen zaterdag heeft blaaskapel De Kleikloeten het traditionele Hattems Muziekfeest georganiseerd. Dit keer met optredens van De Notenkrakers uit Hasselt, het Apeldoornse Nu Even Niet -- voor de gelegenheid omgetoverd tot 'Jetzt Aber Nicht' -- en de drie Hattemer kapellen De Hanewakkers, De Jan Doedels en De Kleikloeten. De avond werd enthousiast en sfeervol aan elkaar gepraat door entertainer René de Brouwer. DJ Erik Mulder zorgde met zijn professionele licht- en geluidsinstallatie voor de feestmuziek in de pauzes en na afloop van de optredens.

Foto's
Foto's van het muziekfeest kunt u
hier vinden. Heeft u nog foto's of filmpjes van het Hattems Muziekfeest? Aarzel niet en stuur ze naar de webmaster. Alvast bedankt!
Stacks Image 1901

Hattems Muziekfeest 2015

Gepubliceerd: 4 september 2015

3 oktober staat het jaarlijkse Hattems Muziekfeest weer op het programma! Met medewerking van vijf blaaskapellen en DJ Mulders Music & Light. De presentatie is in handen van René de Brouwer.

Locatie van het feest is De Triangel,
Veenburgerweg 13 Hattem. De avond begint om 19:30 uur. Vanaf 19:00 uur is de zaal open. Iedereen is van harte welkom op deze gezellige muziekavond! De entree is zoals altijd gratis.
Stacks Image 2035

Blaaskapel bij SV Hatto-Heim v PEC Zwolle

Gepubliceerd: 16 juni 2015

De Kleikloeten zullen rondom het oefenduel tussen SV Hatto-Heim en PEC Zwolle optreden. Voor de Eredivisionist is het de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De aftrap is op dinsdag 30 juni om 20:00 uur op Sportpark 't Achterveen.

Meer informatie op de
website van Hatto-Heim.
Stacks Image 2959

Dweildag Hasselt

Gepubliceerd: 14 juni 2015

Zaterdag 13 juni heeft de kapel meegedaan aan de OBN Dweildag in Hasselt. Samen met de vijf andere deelnemende kapellen maakten wij er een mooi feestje van in de Overijsselse Hanzestad. Onze complimenten aan de organisatie!

UPDATE 15/6 Klik op de afbeelding voor een vergroting. Meer foto's vind je hier! (extern fotoalbum). Daarnaast kun je een kort filmpje van één van onze optredens terugvinden op onze videopagina.
Stacks Image 2646

Serenade Johan Oosterbroek 80 jaar

Gepubliceerd: 14 juni 2015

Johan Oosterbroek, oud-kapelleider van De Kleikloeten, werd afgelopen woensdag 80 jaar! Alle reden voor het brengen van een serenade!
Stacks Image 2726
Stacks Image 2729

Avondvierdaagse Wezep

Gepubliceerd: 7 juni 2015

Donderdag heeft de kapel bij het defilé van de Avondvierdaagse in Wezep gespeeld. Hierbij enkele foto's.

Meer foto's vind je op onze
Facebook-pagina.
Stacks Image 2274

Koningsdagoptocht op de platte kar

Gepubliceerd: 26 april 2015

Tijdens de Koningsdag-optocht door Hattem, gisteravond 25 april, reed de kapel mee op de platte kar. Met dank aan Henk, die ons met zijn trekker rond heeft gereden. Het was zeer gezellig 'aan boord'!

Na afloop van de optocht bracht de kapel nog een serenade voor een jarige bij
IJsboerderij IJscowd, waarvan wij de de platte kar mochten lenen. Veel dank daarvoor!
Stacks Image 2116

Traditie: 40 keer Rode Kruis

Gepubliceerd: 29 maart 2015

Dit jaar was het maar liefst de veertigste (!) keer dat de kapel heeft geblazen op de Ontspanningsmiddag van het Rode Kruis, afdeling Hattem-Wapenveld. Dit doen wij ieder jaar weer met veel plezier!

Een zeer speciale vermelding voor de heren Johan Oosterbroek (als kapelmeester) en Martin Mulder (op bariton, vroeger als bugellist), die er alle veertig middagen bij waren!
Stacks Image 2065

Jubileumoptreden bij Rode Kruis Hattem-Wapenveld!

Gepubliceerd: 23 maart 2015

Aankomende zaterdag (28 maart) spelen De Kleikloeten op de jaarlijkse Ontspanningsmiddag van het Rode Kruis afdeling Hattem-Wapenveld. Traditiegetrouw is dit altijd één van de eerste optredens van het seizoen. Dit jaar is het maar liefst de 40e (!) keer dat wij als kapel onze bijdrage leveren. Al 40 jaar doen wij dit met veel plezier!
Stacks Image 2025

Bloasavond Onbekend Band

Gepubliceerd: 23 maart 2015

Stacks Image 1699
Zaterdag hebben wij opgetreden tijdens de Bloasavond van de Onbekend Band in Angerlo. Samen met de zes andere blaaskapellen -- naast de organiserende kapel traden ook De Damstampers, Alles Went Band, Tis Niks Wut Niks, De Träöters en 030 op -- maakten we er een zeer gezellige avond van!

Meer foto's op de Facebook-pagina van
De Onbekend Band.

Nieuwe poloshirts!

Gepubliceerd: 13 maart 2015

Stacks Image 1879
Tijdens de ledenvergadering zijn gisteravond onze nieuwe poloshirts gepresenteerd! Met een heuse fotoshoot toonden onze 'muzikale modellen' de nieuwe, blauw-gele shirts!

De poloshirts van hummel zijn fraai bedrukt door HG Printing-design en gesponsord door Bultman-Hartholt assurantiën & hypotheken, www.bultman-hartholt.nl. Waarvoor onze dank!

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.
Stacks Image 1886

Gift aan moedervereniging

Gepubliceerd: 12 januari 2015

Stacks Image 1569
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Ons Genoegen van 3 januari jl. heeft Bert namens de blaaskapel een cheque van €3.000 overhandigd aan de penningmeester van het fanfarekorps.

De blaaskapel heeft gedurende het jaar 2014 daarmee wederom een mooi centje bij elkaar geblazen ter financiële ondersteuning van de moedervereniging. Ook dit jaar gaan wij er weer vol tegenaan! Binnenkort volgt de nieuwe agenda op deze site.
Stacks Image 1575

Zie ginds komt de Stoomboot...

Stacks Image 1733
Gepubliceerd: 23-11-2014
Kijk op de videopagina voor een filmpje van de Zwarte Pietenband! Op onze Facebook-pagina zijn meer video's te vinden.

Muziekpieten zaterdag in Zwolle!

Stacks Image 1750
Gepubliceerd: 19-11-2014
Sinterklaas is weer in Nederland. Dit betekent dat ook de Zwarte Pietenband weer van zich laat horen! Zaterdag 22 november zijn de Muziekpieten in Zwolle.

Vanaf 11:30 uur tot 14:00 uur is de Pietenband aanwezig bij de Intocht van Sinterklaas in Winkelcentrum Zwolle-Zuid! Aansluitend volgt een bezoek aan het Grote Sinterklaasfeest in het Landstede Theater.

Impressie Hattems Oktoberfest

Stacks Image 5886
Gepubliceerd: 7-10-2014
Het was een zeer gezellig 'Hattems Oktoberfest' afgelopen zaterdagavond in De Triangel! Egerländer-kapel Die Hattemer Musikanten verzorgde een avondvullend programma vol met bekende blaasmuziek van Duitse en Tsjechische bodem. Hoogtepunten van het Oktoberfest waren de solistische werken die trompettist Leo Harmsen en slagwerker Arjan Neijensteijn ten gehore brachten. DJ Erik Mulder hield de feeststemming er in de pauzes en na afloop goed in met Oktoberfest-hits.

Enkele video-impressies van het feest (link opent in nieuw venster):

4 oktober is het Oktoberfest in Hattem!

Stacks Image 1695
Gepubliceerd: 1-9-2014
De eerste zaterdag van oktober staat sinds jaren in het teken van het muziekfeest in De Triangel te Hattem. Dit jaar is het thema van het feest gericht op het Oktoberfest! Dit behoeft geen verdere introductie. De belangrijkste ingrediënten zullen aanwezig zijn: (Duitse) muziek, bier en braadworsten!

Met optredens van Egerländer-kapel Die Hattemer Musikanten, trompettist Leo Harmsen en slagwerker Arjan Neijensteijn. De verdere muzikale omlijsting is in handen van de DJ van Mulder's Music & Light.

4 oktober 2014 | Verenigingsgebouw 'De Triangel' Hattem (route), aanvang: 20:00 uur.

Foto's van vroeger

Stacks Image 1063
Gepubliceerd: 28-8-2014
Op Facebook worden soms mooie foto’s gedeeld uit de ’jongere jaren’ van de kapel. Vandaag kwamen de volgende twee foto’s voorbij op onze tijdlijn.

Bekijk hier meer foto’s uit de oude doos. Heeft u zelf ook foto’s van de kapel? Plaats ze op Facebook of mail ze naar de webmaster!

Eiermarkt Veessen

Stacks Image 1938
Gepubliceerd: 17-7-2014
Zaterdag 12 juli speelt Blaaskapel De Kleikloeten op de Eiermarkt in Veessen. Het optreden is van 14:00-16:00 uur. Meer informatie over deze jaarlijkse markt is hier te vinden.

Optreden op Oranjemarkt te Veessen

Gepubliceerd: 20-6-2014
Morgenmiddag, zaterdag 21 juni van 14:30 tot 16:30 uur, spelen De Kleikloeten op het Oranjefeest in Veessen.

Foto's Hatto Heim - PEC Zwolle!

Stacks Image 1731
Gepubliceerd: 20-5-2014
Het was een mooie voetbaldag! Meer foto’s van de oefenwedstrijd Hatto Heim - PEC Zwolle (0-12) kunt u hier bekijken of op de Facebook-pagina van Hatto Heim. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Blaaskapel bij oefenwedstrijd Hatto Heim - PEC Zwolle!

Stacks Image 1768
Gepubliceerd: 14-5-2014
Aanstaande zaterdag speelt Hatto Heim een oefenwedstrijd tegen bekerwinnaar PEC Zwolle! Blaaskapel De Kleikloeten speelt voorafgaand, in de rust en na afloop van het duel tussen de Hattemer derdeklasser en de Zwolse Eredivisionist.

De wedstrijd begint om 17:00. Voor meer informatie over de wedstrijd en de kaartverkoop kijk op de website van Hatto Heim.

Kraamschudden bij familie Bode

Stacks Image 1789
Gepubliceerd: 29-4-2014
19 april is Blaaskapel De Kleikloeten wezen kraamschudden bij onze trombonist Bernd Bode en zijn vriendin Sjantien van Ommen. Zij zijn de trotse ouders geworden van hun prachtige dochter Chloë! Tijdens het kraamschudden speelde de kersverse vader zelfs nog mee met de kapel, waaronder een mooie solo in het nummer ’De Bolero’.

Wij wensen Bernd, Sjantien en Chloë veel geluk en gezondheid toe!

Koningsdag in De Bongerd

Gepubliceerd: 28-4-2014
Blaaskapel De Kleikloeten speelde tijdens Koningsdag in De Bongerd te Hattem. Een korte video impressie kunt u vinden op YouTube.

Pasen en Koningsdag met De Kleikloeten

Stacks Image 1833
Gepubliceerd: 15-4-2014
Zaterdag 19 april, een dag voor Pasen, zorgt de kapel weer voor een vrolijke noot in Winkelcentrum Zwolle-Zuid. De week erna staat in het teken van Koningsdag. Op vrijdagavond 25 april lopen De Kleikloeten vanaf 18:00 uur mee in de Koningsdag-optocht in Hattem, die start aan de Stadslaan.

De complete route staat op de site van de Hattemer Oranjevereniging. Op Koningsdag (26 april) spelen De Kleikloeten ’s ochtends van 10:00 tot 11:00 in verzorgingshuis De Bongerd in Hattem.

HVV Heren 1 kampioen!

Stacks Image 1854
Gepubliceerd: 5-4-2014
Met nog twee wedstrijden te gaan zijn de volleyballers van Berends & Slump HVV Heren 1 niet meer te achterhalen en zeker van het kampioenschap! Blaaskapel De Kleikloeten speelt vandaag tijdens het kampioensfeest van de volleybalvereniging in MFC De Marke te Hattem vanaf 16:30 uur.

De feestelijke wedstrijd van HVV Heren 1 begint om 16:00 uur.

Eerste optreden van 2014

Stacks Image 1875
Gepubliceerd: 17-3-2014
Op zaterdag 29 maart a.s. speelt Blaaskapel De Kleikloeten voor het Rode Kruis afdeling Hattem-Wapenveld in scholengemeenschap De Noordgouw in Hattem. Het is het eerste optreden van dit jaar. In de agenda kunt u alle op dit moment geplande optredens bekijken.

Tip voor de liefhebber van blaasmuziek: de dag erna, op zondag 30 maart, geven Die Hattemer Musikanten, de Egerländerkapel van Hattem, een dubbelconcert met de Eschlanderkapel uit Hellendoorn. Die Hattemer Musikanten, waar ook enkele muzikanten van De Kleikloeten bij spelen, verwelkomen u graag op zondag 30 maart in Restaurant ’In de Tonne’, Dorpstraat 66 te Hellendoorn. Aanvang van het concert is 11:30 uur.

Agenda 2014

Stacks Image 1896
Gepubliceerd: 16-2-2014
De agenda is vernieuwd. De optredens die voor dit jaar zijn gepland zijn toegevoegd. Bekijk onze agenda hier.
Stacks Image 857
Hoofdsponsor van Blaaskapel De Kleikloeten | Bultman-Hartholt is een onafhankelijke financiële adviesorganisatie, gevestigd in Hattem en Doornspijk.